אירועי המכון בשנת תשע"ז (2016-2017)

blue boutton טקס חלוקת מלגות תשע"ז -  בתאריך 3.7.17 נערך טקס חלוקת מלגות הדוקטורט של מכון הרצג, המיועדות לדוקטורנטים/יות בתחומי הזדקנות וזיקנה מאוניברסיטת ת"א. פרופ' דב שמוטקין, ראש מכון הרצג, העניק את המלגה לשני הדוקטורנטים הזוכים. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton  כנס בנושא: להזדקן בעולם עוין: חוסן או פגיעוּת בתאריך 3.7.17 נערך במכון הרצג שבאוניברסיטת תל אביב כנס בנושא: להזדקן בעולם עוין: חוסן או פגיעוּת. הכנס התבסס על מחקר במימון משרד המדע והטכנולוגיה, כשצוות המחקר כלל סטודנטים לתארים מתקדמים יחד עם חוקרים מנוסים. באופן בסיסי, המחקר מתאר כיצד מבוגרים וזקנים מצליחים לקיים חיים בריאים מבחינה פיזית ונפשית, למרות קשיים מיוחדים איתם הם מתמודדים. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton  סדנה דו-לאומית Aging Well בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף – ב-19-20 למרץ, 2017, ערך מכון הרצג לחקר הזיקנה סדנה דו-לאומית בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף. הסדנה, שקיבלה את הכותרת להזדקן היטב, קיבצה מומחים מתחומים מגוונים לצורך דיון רב תחומי בהיבטים שונים של הזדקנות וזיקנה. להמשך קריאה לחץ כאן.

אירועי המכון בשנת תשע"ו (2015-2016)

blue boutton  כנס חוקרי הזדקנות וזיקנה באוניברסיטת תל-אביב: אלצהיימר בפרט, וזיקנה בכלל – לקחים ומחשבות – הכנס נערך ע"י מכון הרצג והתקיים ב-7 ביוני 2016 באוניברסיטת תל-אביב. השתתפו בכנס חוקרים מתחומים מגוונים של הזדקנות וזיקנה מאוניברסיטת תל-אביב וממוסדות אקדמיים נוספים בישראל. כן השתתפו מתעניינים בנושא ועובדים מקצועיים בתחום הזיקנה. מטרת הכנס הייתה לאחד את קהילת חוקרי ההזדקנות והזיקנה ולעודד את פעילותם המחקרית. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton  סדנה משותפת של אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת היינריך היינה, דיסלדורף – בתאריכים 27-29 ליוני התקיימה סדנה בנושא זיקנה, שהייתה תוצר ראשון של שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל-אביב לבין אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף, גרמניה. הסדנה דנה בנושאי הזדקנות וזיקנה בגישה רב-תחומית, מתוך מטרה ליצור אופן-התבוננות חדשני ואינטגרטיבי על נושאים אלו. פרופ' אנדריאה פון הילזן-אש (Andrea von Hülsen-Esch), סגנית הדיקאן בפקולטה למדעי הרוח והאמנויות והפרורקטורית של אוניברסיטת היינריך היינה לעניינים בינלאומיים, אירגנה את הסדנה ועמדה בראשה בדיסלדורף. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton  כנס בנושא: "יצירת משמעות בגיל השלישי" 3.4.2016 נערך באוניברסיטת ת"א כנס בנושא: "יצירת משמעות בגיל השלישי", ביוזמת תנועת של"מ (שירות לאומי למבוגר)/החברה למתנ"סים, מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה באוניברסיטת ת"א והסתדרות הפסיכולוגים בישראל. המפגש נערך כחלק מפעילותו של מכון הרצג למען הקהילה, ומתוך מטרה לתמוך בגימלאים מתנדבים, ובפעילויות התנדבות למען קשישים. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton ביקורה של פרופ' קרול ריף בישראל 3-4 פברואר 2016 קרול ריף (Carol Ryff) היא פרופסור לפסיכולוגיה וראשת המכון לחקר הזיקנה באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון. היא מנהלת את מחקר האורך הנרחב על זיקנה MIDUS (Mid Life in the United States) בארה"ב. היא מדענית בינלאומית מובילה בתחומים של רווחה נפשית, בריאות והזדקנות. פרופ' ריף הגיעה לישראל כאורחת של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה ומכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה באוניברסיטת תל-אביב. להמשך קריאה לחץ כאן.

blue boutton סדרת הרצאות שנתית לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה תשע"ו התקיימה בינואר-אפריל 2016 באוניברסיטת תל-אביב בנושא: המערכת המשפחתית ודרכי טיפול בזיקנה. סדרת ההרצאות יועדה לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה ולמתעניינים בתחום ומטרתה הייתה להציג את חזית הידע הגרונטולוגי ולהוות מסגרת העשרה מעודכנת ומגוונת. תעודת השתתפות הוענקה למשתתפים שנכחו בשלושה מפגשים לפחות. להמשך קריאה לחץ כאן.

אירועי המכון בשנת תשע"ה (2014-2015)

blue boutton  ערב עיון חוויתי בנושא: יצירה, משחק ודרמה – בריאות, משמעות ואושר בזיקנה 25 יוני 2015 - ערב העיון נערך על-ידי מכון הרצג לחקר הזיקנה, ואורגן ונוהל על-ידי ד"ר רונן ברגר, מייסד ומנהל המרכז לטבע-תרפיה בישראל, מרצה בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב ובמכללת תל-חי, ומטפל בדרמה. לפרטים לחץ כאן.

blue boutton  כנס האינטרנט והגיל השלישי - 11 יוני 2015 - הכנס אורגן בשיתוף פעולה בין מכון הרצג לחקר הזיקנה לבין מכון אורנג' לחקר האינטרנט באוניברסיטת תל-אביב ושילב בין הרצאות אקדמאיות על אינטרנט וזיקנה לבין הצגת אתרי אינטרנט מועילים עבור האוכלוסייה הזקנה. לפרטים לחץ כאן.

blue boutton  יום עיון בנושא מחקרי אורך בזיקנה CALAS - במלאת 25 שנה למחקר CALAS (Cross-Sectional and Longitudinal Aging Study), מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה ערך יום עיון בנושא מחקרי אורך על זיקנה בישראל: מסקנות, לקחים ותרומות, ב-17 מאי 2015. לפרטים לחץ כאן.
לצפייה בוידאו יום העיון לחץ כאן.
מחקרי אורך בזיקנה - רשימה ביבליוגרפית

blue boutton  פורום דוקטורנטים תשע"ה - מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה ארגן ואירח ב-23 במרץ 2015 כנס דוקטורנטים וטקס חלוקת מלגות לדוקטורנטים מאוניברסיטת תל-אביב שמחקריהם בתחומי ההזדקנות והזיקנה. לפרטים לחץ כאן.

אירועי המכון בשנת תשע"ד (2013-2014)

blue boutton  כנס לכבוד השקת ספר גילנות בחברה הישראלית: הבניה חברתית של הזיקנה בישראל, בעריכת פרופ' ישראל (איסי) דורון. לפרטים לחץ כאן.

blue boutton  אירוע לציון סיום שבע שנות כהונתה של פרופ' יסכה כהן-מנספילד כראשת מכון הרצג וחלוקת מלגות. לפרטים לחץ כאן.
לפרטים בדבר טקס חלוקת המלגות לחץ כאן.
לצפייה בוידאו האירוע לחץ כאן.

blue boutton  פורום חוקרים גרונטולוגים - הכנס אורגן ע"י מכון הרצג, והשתתפו בו חוקרים בכירים ממגוון תחומים גרונטולוגים. הכנס הכיל שתי הרצאות; הראשונה, מאת ד"ר אביעד טור-סיני, עסקה בגורמים חברתיים שונים המשפיעים על התנהגותו הכלכלית של האדם המבוגר. השנייה, מאת ד"ר אלינער פרדס, עסקה בחמלה ושחיקת החמלה בראי תיאורית ההתקשרות, בקרב מטפלים בקשישים.

blue boutton פורום דוקטורנטים - הכנס אורגן ע"י מכון הרצג, והשתתפו בו תלמידי דוקטורט המבצעים מחקר במגוון תחומים גרונטולוגים. הכנס כלל הרצאה מאת פרופ' יניב אסף, ראש המחלקה לנוירוביולוגיה בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת ת"א, שדיבר על תגליות חדשות בחקר המוח המזדקן, והדגיש את חשיבות התהליך של גמישות מוחית (brain plasticity), בגילוי ובאפשרות מניעת מחלות.