אירועים בשנת תשע"ט (2018-2019)

הכנס הבינלאומי "זיקנה בריאה". ב-14 למרס, 2019, נערך הכנס הבינלאומי "זיקנה בריאה" (Healthy Aging) באוניברסיטת תל-אביב. הכנס אורגן ע"י ד"ר מירה מרכוס-קליש, מנהלת קשרי מחקר בינלאומיים באוניברסיטה, בצמוד לכינוס המדעי של מכון המחקר ים המלח לחקר חיים בתנאי קיצון. לחץ כאן להמשך קריאה אודות הכנס "זיקנה בריאה".

סדנה בינלאומית בנושא קידום תחום ההזדקנות הסובייקטיבית ובריאות. בימים 4-6 לפברואר, 2019 התקיימה באוניברסיטת חיפה סדנה בינלאומית בנושא: "הזדקנות סובייקטיבית ובריאות". סדנה זו אורגנה ע"י חוקרים מאוניברסיטת חיפה,  אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה הפתוחה ואוניברסיטת תל-אביב, ובתמיכת הקרן הלאומית למדע. השתתפו בסדנה חוקרים בינלאומיים מובילים בתחום תפיסת הגיל והמוות בזיקנה. הסדנה כללה הרצאות ודיונים על המצב המחקרי העכשווי של תחום ההזדקנות הסובייקטיבית, תוך דגש על קשרים עם נושאים קונצפטואליים, בריאות נפשית וגופנית, פסיכופתולוגיה, גילנות ואפלייה, והתערבויות טיפוליות וחברתיות. נושאים אלה נדונו גם בקבוצות עבודה קטנות. לחץ כאן להמשך קריאה אודות הסדנה "הזדקנות סובייקטיבית ובריאות".

סימפוזיון בין-לאומי Cultural Perspectives on Aging בהאנובר. בתאריכים 28-30 לנובמבר, 2018, התקיים בהאנובר (גרמניה) סימפוזיון בינלאומי לחוקרי זיקנה. הסימפוזיון אורגן ע"י פרופ' אנדריאה פון הילזן-אש (Andrea von Hülsen-Esch), הפרורקטורית לעניינים בינלאומיים של אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף. זהו מפגש חוקרים שלישי שנערך במסגרת הקשרים האקדמיים בין אנשי סגל ממכון הרצג לבין אנשי סגל מאוניברסיטת הינרייך היינה. קדמו לסימפוזיון זה הסדנה הדו לאומית Aging Well שנערכה בדיסלדורף (2016), וסדנה משותפת של אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת הינריך היינה שנערכה בתל-אביב (2017). הפעם השתתפו בסימפוזיון זה גם חוקרים מרכזיים מתחום הזיקנה ממדינות נוספות. לחץ כאן להמשך קריאה אודות סימפוזיון בין-לאומי

אירועים בשנת תשע"ח (2017-2018)

כנס האגודה הישראלית לגרונטולוגיה 2018חוקרי מכון הרצג לחקר הזיקנה באוניברסיטת תל-אביב הציגו את הרצאותיהם במושב בנושא: הזדקנות במצבי חיים עוינים וייחודיים: כיצד היא אדפטיבית? המושב נערך במסגרת הכנס הדו שנתי של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה: תובנות הזיקנה – זיקנה פעילה בעידן של שפע כלכלי ופער חברתי (12-13 בפברואר, 2018. מרכז הירידים-גני התערוכה, תל-אביב). כיושבי ראש המושב שימשו פרופ' דב שמוטקין ופרופ' יסכה כהן-מנספילד (מכון הרצג). להמשך קריאה לחץ כאן להמשך קריאה אודות כנס האגודה הישראלית לגרונטולוגיה.

כנס הבינלאומי "זיקנה בריאה"ב-11 לינואר, 2018, נערך הכנס הבינלאומי "זיקנה בריאה" (Healthy Aging) באוניברסיטת תל-אביב. הכנס אורגן ע"י ד"ר מירה מרכוס-קליש, מנהלת קשרי מחקר בינלאומיים באוניברסיטה, בצמוד לכינוס המדעי של מכון המחקר ים המלח לחקר חיים בתנאי קיצון. להמשך קריאה לחץ כאן להמשך קריאה אודות הכנס "זיקנה בריאה".

אירועים בשנת תשע"ו (2015-2016)

יום עיון רב-תחומי בנושא העברה בין-דורית של השואה: היבטים פסיכולוגיים, ביולוגיים וטיפוליים. התקיים ב-2 למאי, 2016 באוניברסיטת בר אילן. הכנס אורגן ע"י ד"ר עמית שרירא מהחוג המשולב למדעי החברה באוניברסיטת בר אילן. הרצאות ניתנו ע"י (בסדר אלפביתי): ד"ר אינה גייזלר-סולומון, פרופ' גדי זרח, פרופ' גל ידיד, ד"ר סוניה לצטר-פאו, ד"ר יובל פלגי, ד"ר נתן קלרמן, פרופ' משה שיף, ד"ר עמית שרירא ופרופ' מירי שרף פרופ' דב שמוטקין, ראש מכון הרצג, הנחה את המושב שעסק בנושא היבטים פסיכולוגיים של העברה. לחץ כאן להמשך קריאה ולצפייה בקטעי וידאו מתוך יום עיון בנושא העברה בין-דורית של השואה.