השקת הספר "בזכות ההזדקנות" מאת ד"ר כרמל שלו

ביום שלישי ה- 31/12/2019 התקיימה השקה חגיגית של הספר "בזכות ההזדקנות" בספריית מדעי החברה והניהול שבאוניברסיטת תל אביב. מחברת הספר, ד"ר כרמל שלו, מציעה בספר התבוננות מפוקחת על תקופת הזיקנה בחיינו, על הפגיעות והשבריריות שבה ועל גילויי הנחת האפשריים בה.

הערב נפתח בדברי הקדמה מאת ד"ר עירית בלובשטיין, חוקרת במכון הרצג, אשר הינחתה את הארוע. בירכה את השקת הספר והארוע - פרופ' דפנה הקר מהפקולטה למשפטים, התכנית ללימודי נשים ומגדר ועמיתה במכון הרצג. בהמשך ניתנו ארבע הרצאות ע"י חברי סגל בכירים מאוניברסיטת תל אביב. ההרצאות התייחסו התייחסו לנושא הזיקנה מנקודות מבט שונות: פרופ' חיים חזן מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה וחבר סגל במכון הרצג, הירצה על הזיקנה כתופעה חברתית, ד"ר ורדה גרין מהחוג לעבודה סוציאלית סיפרה על האתגרים בטיפול בזיקנה, ד"ר כנרת להד מהתכנית ללימודי נשים ומגדר הוסיפה את המימד המגדרי בזיקנה ופרופ' יעקב רז מהחוג ללימודי מזרח אסיה הציג את נושא הזיקנה מנקודת המבט הבודהיסטית. ההשקה נחתמה בהרצאתה של ד"ר כרמל שלו, מחברת הספר, פעילה ומייסדת מובילה של תנועת "חכמת ההזדקנות".

לתוכנית ערב ההשקה לחצו כאן.

תמונה מהשקת הספר