בתאריכים 28-30 לנובמבר, 2018, התקיים בהאנובר (גרמניה) סימפוזיון בינלאומי לחוקרי זיקנה. הסימפוזיון אורגן ע"י פרופ' אנדריאה פון הילזן-אש (Andrea von Hülsen-Esch), הפרורקטורית לעניינים בינלאומיים של אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף. זהו מפגש חוקרים שלישי שנערך במסגרת הקשרים האקדמיים בין אנשי סגל ממכון הרצג לבין אנשי סגל מאוניברסיטת הינרייך היינה. קדמו לסימפוזיון זה הסדנה הדו לאומית Aging Well שנערכה בדיסלדורף (2016), וסדנה משותפת של אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת הינריך היינה שנערכה בתל-אביב (2017). הפעם השתתפו בסימפוזיון זה גם חוקרים מרכזיים מתחום הזיקנה ממדינות נוספות.

הסימפוזיון כלל הרצאות מפרספקטיבות שונות על נושא הזיקנה (אתיקה, גילנות, אמנויות, טכנולוגיה, עולם העבודה, דמנציה וטיפול), וכן דיונים ערים ומעשירים סביב שאלות מחקריות, אתיות, חברתיות ואידיאולוגיות. כמו כן, הסימפוזיון כלל גם הרצאות בעלות אופי אמנותי, אשר שילבו באופן ייחודי ומרתק שיח על זיקנה, מוסיקה ומחול.

מטעם סגל אוניברסיטת תל אביב השתתפו בסימפוזיון פרופ' דב שמוטקין (ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה ומכון הרצג) אשר הרצה בנושא "האתיקה של החיפוש אחר האושר בתוך קושי: הפרדיגמה של ההזדקנות", פרופ' סילביה קוטון (החוג לסיעוד, מכון הרצג, ואוניברסיטת ג'ון הופקינס) אשר הרצתה בנושא "הזדקנות פעילה: חזרה לעבודה לאחר מחלה", וד"ר עירית בלובשטיין (החוג לסיעוד ומכון הרצג) אשר הרצתה בנושא "גילנות עצמית: כאשר הזדקנות הופכת לחוויה עויינת".

לתכנית הסימפוזיון Cultural Perspectives on Aging לחץ כאן

שמות החוקרים שהשתתפו בסימפוזיון, לפי סדר הרצאותיהם:

Andrea von Hulsen-Esch, Stephen Katz, Dov Shmotkin, Chris Gilleard, Irit Bluvstein, Heike Hartung, Erin Lamb, Andreas Kruse, Peter Derkx, Daniel Schafer, Vasilija Rolfes & Heiner Fangerau, Hanne Laceulle, Oana Ursulesku, Nuria Casado Gual, Andreas Schuch, Susanne Martin, Emma Dominguez-Rue, Hanna Baro, Henriette Herwig, Lara Keuck, Shingo Shimada, Raquel Medina. Birgit Meyer, Mirko Sporket, Ulla Kriebernegg, Kim Sawchuck, Barbara Ratzenbock, Linda Nierling, Bettina-Johanna Krings, Peter Angerer, Hand Martin Hasselhorn, Andreas Muller, Morten Wahrendorf, Silvia Koton.

לפרטים אודות החוקרים שהשתתפו בסימפוזיון לחץ כאן

participants hanover 2018