מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה – סדרת הרצאות לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה - תשע"ז התקיימה בנובמבר 2016 - פברואר 2017 באוניברסיטת תל-אביב בנושא:

בבריאות ובחולי: רווחה פיזית ונפשית בזיקנה ובאמנויות

סדרת ההרצאות יועדה לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה ולמתעניינים בתחום ומטרתה הייתה להציג את חזית הידע הגרונטולוגי ולהוות מסגרת העשרה מעודכנת ומגוונת. תעודת השתתפות הוענקה למשתתפים שנכחו בשלושה מפגשים לפחות.

21.11.16: בדידות בזיקנה, כשירות לקבלת החלטות בזיקנה והיבטים של זיקנה בקולנוע

ד"ר אילה אליהו: עובדת סוציאלית קלינית ומומחית בתחום הזיקנה. מרצה, מנחת קבוצות, מדריכה ובעלת קליניקה פרטית. הרצאתה: "לא טוב היות האדם לבדו": על בדידות לעת זיקנה.

ד"ר יורם מערבי: גריאטר במערך לשיקום וגריאטריה, המרכזים הרפואיים הדסה-האוניברסיטה העברית. הרצאתו: אפוטרופסות וכשירות לקבלת החלטות בזיקנה

אלון גור אריה: במאי, תסריטאי ומרצה לקולנוע. הרצאתו: מה עושה כוכב הוליוודי בגמלאות? הרצאה מצחיקה על התמודדות הוליווד עם כוכביה המתבגרים וקהל הצופים.

19.12.16: פעילות גופנית, חוש הומור ופוטותרפיה בזיקנה

יובל קסוטו: מרצה בנושאי תזונה, פעילות ובריאות במכון וינגייט, סמינר הקיבוצים ומקומות נוספים. מאמן אישי של האוכלוסייה המבוגרת כבר קרוב ל-30 שנה. הרצאתו: כמה פשוט, כמה חיוני: פעילות גופנית בגיל השלישי.

יורי הירשפלד:, גימלאי החברה למתנ״סים ומרצה מומחה בתחומי הפנאי וההתנדבות. הרצאתו: הומור בגיל השלישי: סם ללא תופעות לוואי.

יונית שלום: צלמת ומטפלת בפוטותרפיה, מנחה סדנאות והרצאות חווייתיות לאוכלוסיות יעד שונות: נשים, ילדים, נוער, סטודנטים וקשישים. הרצאתה: מעבר לעדשה ולזמן – תפיסת הרגע וזיכרון מחודש בגיל השלישי.

16.1.17 מפגש 3: חוש הומור בזיקנה וזיקנה בקולנוע

ד"ר כרמל שלו: משפטנית וחברה במועצה הלאומית לביו-אתיקה וממייסדות תנועת "חוכמת ההזדקנות". חוקרת לידה, תחלואה ומוות בהשקפה של בודהיזם המערבי החילוני. הרצאתה: הזדקנות מודעות דרך מיינדפולנס

סילבן ביגלאייזן: אומן רב-תחומי, מפיק, צלם ובמאי: שיחה וקטעים מתוך סרטיו "הגלויה האחרונה" ו-"עד קצה הזריחה". שני הסרטים עוסקים בקשר שבין הבמאי ואמו הקשישה, תוך מבט אופטימי ומלא הומור על זיקנה.

20.2.17: קוגניציה, קשר בינדורי, אמפתיה ושכול בזיקנה.

ד"ר הדס אראל: פסיכולוגית קוגניטיבית, מומחית לפונקציות קוגניטיביות גבוהות, חוקרת קוגניציה בזיקנה, קיבעון וגמישות מחשבתית, אינטליגנציה, קשב ועוד. הרצאתה: סודות לשימור יכולות קוגניטיביות בזיקנה.

פרופ' רונית ליכטנטריט: ביה"ס לעבודה סוציאלית אוניברסיטת תל אביב. הרצאתה: הבניית זמן בקרב אבלים: ניתוח נרטיבים של הורים שכולים קשישים.

ד"ר יואב ברגמן: בית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת אריאל בשומרון. הרצאתו: גילנות ואמפתיה כלפיי הזקן – חשיבות המגע הבין-קבוצתי: ממצאים בקרב ילדים ומבוגרים.