מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה בשיתוף פעולה עם כתב העת "דורות" ועורכו מר גדי פורת –  סדרת הרצאות לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה תשע"ט, התקיימה במאי-יוני 2019 באוניברסיטת תל-אביב, בנושא:

בין המרחב האישי לעולם החיצוני: יצירת משמעות במציאות המתחלפת של הזיקנה

סדרת ההרצאות יועדה לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה ולמתעניינים בתחום ומטרתה להציג את חזית הידע הגרונטולוגי ולהוות מסגרת העשרה מעודכנת ומגוונת. תעודת השתתפות הוענקה למשתתפים שנכחו בשלושה מפגשים לפחות.

20.5.19: בין בדידות לסולנות, ובין קהילה אמיתית לווירטואלית

גב' שרון אסט: מרפאה בעיסוק, ודוקטורנטית לגרונטולוגיה, אוניברסיטת חיפה. הרצאתה: בין בדידות לסולנות.

גב' שרית אוקון: דוקטורנטית, אוניברסיטת בן גוריון. הרצאתה: "עוד ינובון בשיבה": תרומת הקהילה הרוחנית המקוונת לגיל השלישי.

ד"ר קרן מזוז: המכללה האקדמית הדסה, ירושלים. הרצאתה: חדשנות בהזדקנות משתנה.

ד”ר שרון רמר ביאל: סוציולוגית ואנתרופולוגית של הגיל. הרצאתה: זקנה (ב)לבד? על זיקנה ובדידות.

3.6.19: שונות, רב גוניות והתפתחות לאורך מעגל החיים

גב' איריס קליינמן העצני: פסיכולוגית קלינית ומומחית בטיפול במבוגרים ובזקנים. הרצאתה: טיפול נפשי במחצית השנייה של החיים כמנוף לשינוי וצמיחה.

מר מוטי נתיב: אלוף משנה במילואים, מדריך ומורה בכיר לאמנויות לחימה ושיטת פלדנקרייז. הרצאתו: פיתוח מודעות דרך תנועה ורוח באמצעות שיטת פלדנקרייז.

פרופ' יעקב רז: מרצה לבודהיזם ותרבות יפן, אוניברסיטת תל אביב. הרצאתו: הזדקנות בארצות המזרח: הלכה למעשה.

גב' שיבי איסמן: דוקטורנטית לתקשורת ויזואלית, אוניברסיטת ניו יורק, מייסדת "לצלם סיפור" המכון לחקר ויזואלי. הרצאתה: לראות אחרת: חקר ויזואלי של הגיל השלישי - על צילום באימון לראייה מודעת כמתודה מחוללת שינוי בגיל השלישי.

17.6.19: אמנות ומשמעות ככלים לקידום רווחה נפשית

ד"ר תמי יגורי: חוקרת משמעות חיים במכללה לחברה ואמנויות בנתניה. הרצאתה: גישה מעשית לזיקנה משמעותית.

גב' מירי בוקר: מרפאה בעיסוק ובמאית קולנוע, יוצרת ומפעילה את הפרויקט "קשישים עושים קולנוע ". הרצאתה: הקולנוע ככלי טיפולי.

גב' שושי קיסרי: דוקטורנטית, מטפלת ומרצה באוניברסיטת חיפה בתחומי טיפול בדרמה, סיפורי חיים ותיאטרון פלייבק. הרצאתה: אמנות ויצירה כמרחב להתבוננות על סיפור החיים בזיקנה.

ד"ר ריקרדו טרש: בית הספר לחינוך ובית הספר למדעי המוח, אוניברסיטת תל אביב. הרצאתו: בין מיינדפולנס, קשב וזיקנה.